Home LAIN-LAIN Viral Demam Sakura Melanda Seluruh Negara…

Viral Demam Sakura Melanda Seluruh Negara…

2447
0

Demam sakura nampaknya melanda Malaysia. Selama ini musim pokok sakura bukanlah asing di Malaysia. Namun tahun ini mekar bunga ini viral.

Faktor pandemik Covid19 yang menghalang untuk kita ke luar negara dan tumpuan sektor pelancongan tempatan antara faktor kewujudan pokok sakura ini mendapat perhatian netizen.

Al maklumla…bila tidak dibenarkan ke luar negara dan tumpuan terhadap tarikan dalam negara, baharulah rakyat sedar pokok sakura yang lazimnya popular di Jepun dan Korea Selatan terdapat di Malaysia.

Malah pokok sakura yang terdapat di Malaysia boleh disaksikan secara percuma kerana pada kelazimannya, pokok ini ditanam di tepi-tepi jalan seperti bangunan kerajaan dan mudah disaksikan.

Jika hendak digambarkan mengenai keindahan pokok sakura ini mungkin tidak seindah yang terdapat di luar negara khususnya Jepun dan Korea Selatan.

Walau bagaimanapun, berbekalkan kepakaran editing dan teknik menangkap gambar serta imaginasi pasti gambar-gambar yang dirakamkan persis percutian oversea.

Oleh kerana itu terdapat netizen yang membuat troll kononnonya sedang berada di luar negara bersama pohon ini sedangkan individu berkenaan ada di Malaysia.

Anda ingin memburu bunga ini ada di merata-rata seluruh Malaysia. Jika di Kuala Lumpur ada di Kampung Batu Muda, sekitar Batu Caves Selangor.

Jika di utara ada di Taiping Perak, Sungai Petani dan Alor Star di Kedah. Secara umumnya bunga ini ada di mana saheaja.

Meriahkan tahun ini. Hikmah sebenarnya pandemik Covid19 ini. Jika tidak, kita mungkin tidak menghargai kecantikan dan keindahan bumi sendiri.

Tips untuk cari lokasi bunga sakura Malaysia ini taip sahaja Sakura di ruang pencarian Facebook….

Selamat memburu

Sumber: Sinar, Jalan Jalan Santai, Places Malaysia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here