Home LAIN-LAIN TRAVEL TIPS Tip Bercuti di Musim Panas! Ini 5 Barang Yang Perlu Anda Bawa!

Tip Bercuti di Musim Panas! Ini 5 Barang Yang Perlu Anda Bawa!

2788
0

Tip Bercuti di Musim Panas! Ini 5 Barang Yang Perlu Anda Bawa! Negara-negara Eropah ketika ini kebanyakkannya sedang berada ni musim panas. Musim panas merupakan salah satu musim yang agak crowded di negara-negara eropah terutamanya di sebabkan ketika inilah mereka mula bercuti.

Bagi pelancong Malaysia bercuti di musim panas bukanlah satu perkara yang biasa. Namun jika nak bercuti di negara-negara Eropah ini 5 barang-barang yang anda perlu bawa ketika bercuti di musim panas.

1. Sun Block

Bagi mengelakkan kulit sunburn teruk pastikan anda packing sekali sunblock. Mungkin sunblock ni nampak leceh tapi ianya memainkan perasan penting untuk menjaga kulit anda. Terutama jika destinasi percutian anda di pulau-pulau.

2. Sunglasses

Sunglasses bukan sahaja berjuaan untuk bergaya malah ianya penting bagi melindungi mata anda dari sinaran matahari.

3. Baju nipis/ringan/tshirt

Pakaian juga perlu di titikberatkan ketika membuat persediaan. pastikan pakaian anda ringan, dan cepat kering. Kalau bolehbawa tshirt yang nipis.

4. Tumbler / botol air

Untuk mengelakkan dehidrasi, pastikan bawa botol air bersama anda. maklumlah cuaca panas membuatkan kita sering dahaga. Selain elok untuk kesihatan anda juga boleh menjimatkan belanja anda dari membeli air di luar. Sesetenagh tempat air mineral di jual agak mahal.

5. Kamera

Bawa kamera bersama bateri dan pengecas. Inilah masa untuk anda mengambil gambar-gambar terbaik ketika bercuti.

Bercuti di musim panas boleh dikatakan agak mudah untuk membuat perancangan tidak seperti bercuti ketika musim sejuk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here