Kapal PLTD Apung 1 Aceh Indonesia



Mesti korang ingatkan kisah kapal besar yang di hanyutkan oleh ombak ni. Bayangkan kapal sebesar alam ni pun boleh hanyut sehingga 5 km kot. Jauh tu. habis di sapunya segala rumah-rumah kat situ. Di anggarkan berat kapal ni sekitar 2600 tan. Menurut kisah tourist guard tu dia cakap tak ada sorang pun yang selamat dari kapal tu.

So for now kapal tu ada lagi tersadai kat tempat ia dihanyutkan. Dah jadi muzium dah pun. Dengar cerita Jakarta nak ambil balik kapal tu letak kat tempat asal tapi pihak Aceh tak bagi sebab nak di jadikan salah satu tarikan pelancong kat sana.

 



Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*